5-6 Opvoeding en begeleiding

dubbele finaliteit

Lees de volledige infobrochure

Klik hier om de volledige brochure te lezen!
Klik op de afbeelding hierboven om de infobrochure te lezen.

Waarom deze richting kiezen?

Ga je graag enthousiast om met kinderen? Kan je kinderen blij maken? Werk je graag in team? Wil je medeverantwoordelijk zijn voor de opvoeding van kinderen? Ben je verantwoordelijk en ben je bereid om na te denken over je eigen handelen? Wil je hierna gaan werken als kinderbegeleider of verder studeren in een opleiding die hierop aansluit? Dan is de theoretisch-praktische studierichting Opvoeding en begeleiding de ideale richting voor jou.

Uniek aan deze richting

Vanuit een wetenschappelijk-theoretische blik kom je meer te weten over psychologie, pedagogie, toegepaste filosofie, recht en deontologie, de mens en zijn plaats in de samenleving, dit steeds gelinkt aan concrete voorbeelden en toepassingen binnen de welzijnszorg. Vanuit een integrale benadering leer je als toekomstig kinderbegeleider pedagogisch handelen met kinderen van 0 tot 12 jaar. Je leert aandacht hebben voor de gezondheid van zorgontvangers (kinderen, jongeren met een beperking …) en hen te ondersteunen bij dagdagelijkse taken. Via de stage zal je ook, al doende, kennis maken met de verschillende aspecten van deze opleiding.

En wat hierna?

Na het zesde jaar kan je ervoor kiezen om verder te studeren in een graduaatsopleiding of professionele bachelor binnen het domein sociale wetenschappen (bv. Pedagogie van het jonge kind, Onderwijs, Sociaal-agogisch werk). Wil je eerder een praktische vervolgopleiding dan kan je kiezen voor het zevende specialisatiejaar persoonsbegeleider. Je kan ook meteen op de arbeidsmarkt aan de slag gaan als kinderbegeleider.

Schrijf je nu in

Je bent nog niet ingeschreven? Geen paniek! Ontdek hier alles wat je moet weten om in te schrijven.

Ja, ik wil inschrijven