5-6 Gezondheidszorg

dubbele finaliteit

Lees de volledige infobrochure

Klik hier om de volledige brochure te lezen!
Klik op de afbeelding hierboven om de infobrochure te lezen.

Waarom deze richting kiezen?

Ga je graag om met mensen? Draag je graag zorg voor anderen? Wil je medeverantwoordelijk zijn voor de begeleiding van bejaarden en gezinnen? Is samenwerken in team jouw ding? Kan je omgaan met diversiteit? Ben je verantwoordelijk en kan je ook reflecteren over je handelen? Wil je hierna gaan werken als zorgkundige of verder studeren in een opleiding die hierop aansluit? Dan is de theoretisch-praktische studierichting Gezondheidszorg de ideale richting voor jou!

Uniek aan deze richting

Vanuit een wetenschappelijk-theoretische blik kom je meer te weten over gezondheidsbevordering, psychologie, agogisch handelen, communicatie, toegepaste filosofie, recht en deontologie, de mens en zijn plaats in de samenleving, fysiologie en anatomie. Dit is steeds gelinkt aan concrete voorbeelden en toepassingen binnen de welzijns- en gezondheidszorg. Vanuit een integrale benadering leer je zorg dragen voor anderen (ouderen, personen met een beperking …) en hen ondersteunen bij dagdagelijkse taken. Via de stage zal je ook al doende kennis maken met de verschillende aspecten van deze opleiding.

En wat hierna?

Na het zesde jaar kan je ervoor kiezen om verder te studeren in een graduaatsopleiding of professionele bachelor binnen het domein gezondheidszorg of onderwijs. Wil je eerder een praktische vervolgopleiding dan kan je kiezen voor het zevende specialisatiejaar persoonsbegeleider. Je kan ook meteen op de arbeidsmarkt aan de slag gaan als zorgkundige.

Schrijf je nu in

Je bent nog niet ingeschreven? Geen paniek! Ontdek hier alles wat je moet weten om in te schrijven.

Ja, ik wil inschrijven