MYRIAM NEEMT NA 25 JAAR AFSCHEID VAN DE ZORGKRACHTSCHOOL

Dinsdag 30 november was de laatste werkdag van Myriam Polfliet (60) als poetsvrouw in RHIZO Zorgkrachtschool in Kortrijk.

Dinsdag 30 november was de laatste werkdag van Myriam Polfliet (60) als poetsvrouw in RHIZO Zorgkrachtschool in Kortrijk.

Decennialang was Myriam een vertrouwd gezicht voor duizenden leerlingen en leerkrachten op de campus Sint-Niklaasinstituut en later RHIZO Zorgkrachtschool.

Op Myriams laatste werkdag werd ze verwelkomd door een erehaag van leerlingen door de gebouwen. Ze had dit helemaal niet verwacht en het was zeer aangrijpend. s Middags kon ze genieten van een feestelijk etentje in de BistrOH, waar de leerlingen van het zevende jaar Organisatie-Assistent een maaltijd klaarmaakten voor Myriam en enkele collega’s. We konden altijd op Myriam rekenen”, luidt het in de school.

Minder zwaar

In het begin dat Myriam op de school werkte, was ze heel polyvalent. Tussen het poetsen door dekten we tafels, vulden we automaten aan en verkochten we zelfs koekjes. We gingen ook nog in de Boerderijstraat en in Ostiahove poetsen, en toch werd ons werk hier op school zelf ook gedaan.” Myriam maakte de verandering van Sint-Niklaasinstituut naar Zorgkrachtschool onder scholengroep RHIZO mee. Het gebouw onderging een hele metamorfose, maar Myriam deed haar werk altijd graag. De laatste vijf jaar is ze in dienst van poetsbedrijf Cleandienst en werd er enkel nog gepoetst.

Ik maakte een grote verandering mee van schuren naar het gebruik van zwabbers. Dat maakte het werk veel gemakkelijker en minder zwaar”, getuigt Myriam.

ik kan niet stilzitten”

Myriam is getrouwd en heeft een dochter van 39 en een zoon van 34 jaar. Emmelie en Jolien zijn haar kleindochters. Mijn dochter zat hier op school en ook Emmelie loopt hier school, maar het werk hield ik gescheiden.”

Voor Myriam was het een droom om in de school te werken. Het is hier een thuis. Ik zal het echt missen. Ook mijn maatje Severine en technisch adviseur Anja Neirinck zal ik missen.” Myriam zal niet stilvallen. Ik kan trouwens niet stilzitten”, zegt ze. Ik naai en bak graag en ik ga naar de tekenacademie. In plaats van één namiddag kan ik daar nu twee namiddagen naar toe.”

Myriam 2
Erehaag voor Myriam